Halle 11-11-2018
Na goed overleg met de buurvrouw die het graag wat rustiger aan wil doen kunnen we een stukje grond van haar kopen.
Dit biedt voor beiden nieuwe mogelijkheden
Een stuk van zo’n 500 m2 met opstallen grenzend aan het perceel van de stichting. Omdat we liever niet willen dat ze verhuist of aan een ander verkoopt (en het misschien gedaan is met de rust voor de dieren ) maar vooral ook omdat we hier een lang gekoesterde droom zouden kunnen realiseren hebben we voor de opvang wel oren naar dat stuk grond. Het opvangcentrum bestaat ruim 25 jaar en de stichting ruim 15 jaar en in die tijd hebben we veel samengewerkt met andere dierenorganisaties en ruim 50.000 dieren hulp geboden. Daarvoor zijn we zelfs onlangs koninklijk onderscheiden! Maar er valt nog steeds veel winst te behalen wat betreft dierenwelzijn en daar willen we ons ook graag voor blijven inzetten en zien hiervoor een mooie gelegenheid op het extra stukje grond. Daar zouden we een ruimere en betere ontvangst en noodopvang voor de dieren kunnen creëren. het ligt geheel aan de andere kant dan de dieren zitten ,dus de rust blijft bewaard. Verder zouden we er voorlichtingen kunnen geven voor dierenambulance medewerkers , dat doen we nu al maar dan hoeven we niet steeds wat te huren of ver van huis. Maar ook educatie voor jeugd – school is dan mogelijk zijn iets wat erg belangrijk is. Als het allemaal lukt zouden we graag ook af en toe wat voor ouderen willen betekenen, kortom , plannen genoeg waarbij alle steun erg welkom is.
Op het Landelijk Congres Dierenhulpverlening heeft Opvang Noach een cheque in ontvangst genomen van € 25.000,00 voor de realisatie van een ruimere en betere ontvangst en noodopvang voor de dieren en een educatie ruimte.

Stichting DierenLot heeft in 2017 een eenmalige uitkering van de Nationale Postcode Loterij ontvangen. Daar profiteren natuurlijk alle dierenhulporganisaties van, maar hierdoor was de tijd ook rijp om een keer een groot bedrag aan één bijzonder project te koppelen. Alle organisaties werden in 2017 gevraagd hun droomproject in te dienen: een project waarin dierenwelzijn en zorg voor mensen hand in hand gaan. In 2017 is de eerste droomcheque naar dierenopvang Koningen gegaan. In 2018 zijn maar liefst 3 droomcheques uitgedeeld. Naast Opvang Noach hebben ook Vogelasiel de Fûgelhelling en Galecopperpark Sublime een cheque van €25.000,00 in ontvangst mogen nemen.

De gewonnen prijs van Dierenlot maakt de start van ons project mogelijk , HARTSTIKKE FIJN en een prachtige stimulans door te gaan met al onze bezigheden voor de dieren en de mensen die samen leven met deze dieren. Natuurlijk zijn we er nog lang niet helemaal want er komt meer bij kijken om het geheel compleet te kunnen realiseren maar dit is een super begin!

KORTOM IS DIT ONS DROOMPROJECT 2018

Ook dit jaar reiken we weer de droomcheque uit met dank aan de @postcodeloterij!

Geplaatst door Stichting DierenLot op Zaterdag 10 november 2018

Written by Admin@ON