6-6-2018

Terborg – Ze hebben zelf een lastig jaar achter de rug en toch werd er flink uitgedeeld. Zaterdag 2 juni was de jaarlijkse donatiedag van goede doelenwinkel SAM. Acht goede doelen uit de regio mochten bedragen van vijfhonderd of duizend euro in ontvangst nemen. Dat leverde veel blije gezichten op bij Van der Eem, waar de donaties werden uitgereikt.

Ruim een jaar geleden hielden twee belangrijke vrijwilligers bij SAM het na jaren trouwe dienst voor gezien. Hun taak zat er op en er stonden nieuwe mensen klaar om het werk over te nemen. Dat bleek echter nog niet mee te vallen. “We hebben een hobbelig jaar achter de rug”, weet Gerard Wildenbeest, sinds enige tijd de nieuwe voorzitter bij SAM. “Het was lastig om voldoende bezetting voor de winkel te vinden. Nog steeds zijn een paar nieuwe vrijwilligers van harte welkom, maar we hebben de zaak gelukkig wel weer goed op de rit. De openingstijden van de winkel zijn ingeperkt en dat maakt het voor ons goed behapbaar. Er zit nog volop leven in SAM.”

Dubbel nuttig

Ondanks de eigen strubbelingen, verloor men bij SAM de uitgangspunten niet uit het oog. De winkel werd 34 jaar geleden opgericht om geld in te zamelen voor goede doelen in de eigen omgeving. “Wij kijken zelf naar goede doelen die in onze ogen iets extra’s nodig hebben en verdienen. Omgekeerd kunnen goede doelen bij ons ook een aanvraag indienen. Zo is SAM drie dubbel nuttig. Je kunt hier spullen kwijt voor hergebruik, je kunt hier gezellig snuffelen en voor weinig geld leuke dingen aanschaffen en het geld dat we verdienen gaat naar goede doelen die het hard nodig hebben.”

Dankbaar

Vertegenwoordigers van de beloonde goede doelen toonden zich in elk geval dankbaar voor de gulle gaven. De een had een grote doos Merci chocolade voor de vrijwilligers van SAM meegenomen, een ander nodigde iedereen van harte uit voor een kop koffie bij het 5-jarig bestaan in september en bij De Schuylhut loopt binnenkort een jong diertje met de naam Sam. Enkele van de ontvangers hadden al goed nagedacht over de besteding van het geld. Zo ging stichting Noach uit Halle er een couveuse voor kopen, iets waar ze eerder geen geld voor vrij konden maken.

De gelukkige goede doelen zijn: Palliatieve Unit Terborg, Dag van de Ouderen, De Schuylhut Silvolde, Actiecomité Varsselder, Stichting Gaanderhuus Gaanderen, Kinderkamp Terborg, Stichting Streetball Silvolde en Stichting Opvang Noach Halle.

Written by Admin@ON