29 okt

Twee eendjes

29-10-2017
Twee eendjes

Het was tien jaar geleden. Mijn vriendin Petra en ik brachten 2 jonge eendje naar Halle. Ze waren piepjong en al onderkoeld. Terwijl de winter voor de deur stond. Zonder hulp hadden ze geen kans gehad om te overleven. Sindsdien zijn we trouwe donateurs van Stichting Opvang Noach geworden.
Dit jaar deed zich een bijzondere gelegenheid voor om iets extra’s voor Petra en Toon Lesterade en hun Stichting te doen. Op 14 september jl. promoveerde ik aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Gesteund door mijn werkgever, TeijinAramid in Arnhem, heb ik mijn promotieonderzoek aan het supersterke Twaron garen mogen doen. De technische details van mijn onderzoek zal ik u besparen. Ik had vrienden, kennissen, collega’s en andere genodigden gevraagd om geen cadeaus voor mij te kopen ter ere van de promotieplechtigheid. In plaats daarvan vroeg ik een geldelijke bijdrage voor Stichting Opvang Noach. Deze oproep heeft gewerkt. Ik hoefde zelf nog maar € 28,- bij te leggen om op donderdag 19 oktober een cheque ter waarde van €1000,-aan Petra en Toon te kunnen overhandigen.
Die twee kleine jonge eendjes van 10 jaar geleden hebben heel wat losgemaakt. Ze zijn onder een infrarood lamp door Petra en Toon groot gebracht en als volwassen eenden weer uitgezet. Petra en Toon verdienen uw en onze blijvende steun om dat ook voor toekomstige jonge eendjes en andere dieren te kunnen blijven doen.

Written by Admin@ON